AJANKOHTAISTA


Mikkelin Taidekontti torilla

Taidekontissa uudet jutut
01.02.2013 16:27

IMG_3492_2


Mikkelin torin taidekontissa on helmikuussa uusia juttuja.
Konttiin kannattaa piipahtaa katsomaan Mikkeli-kuosia, joka on kaupungista lähtöisin olevan sisustusarkkitehti Anu Leinosen käsialaa.
Kankaita ei ole voinut nähdä missään muualla.
Konttiin voi piipahtaa myös vaikka päiväunille.
http://www.lansi-savo.fi/Kulttuuri%20ja%20viihde/13070216.html

Kauniit kodit -lehti Tammikuu 2012


Tammikuun 2012 Kauniit Kodit -lehden numerossa on Anun suunnittelema Hämeenlinnalainen kohde.
Kohteen perhe on mielenkiintoinen ammattikiekkoilijan Virran perhe.

Hienot kuvat otti Kauniit Kodin -lehden kuvaaja Mikko Ala-Peijari.

Kauniit Kodit - Sisustamisen ammattilaisten suunnittelemia koteja Suomessa

Kannattaa hakea oma lehtensä lehtipisteestä!IMG_3088

Hämeenlinnan kaupungin palvelukeskus Kastellin suunnittelutyöKastelli palvelee entistä monipuolisemmin

Toimittaja: Iina Lainesalo, Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset, 3.12.2011.
Kastelli_1_2011_a

Tiedontarve on lisääntynyt tilaaja-tuottaja- ja monituottaja-mallien myötä. Tavoitteenamme on kehittää myös sähköisiä palveluita, joihin saa Kastellissa opastusta. Kastelliin tulee nettipiste ja toimeentulotuen puolelle kone, jolla voi täyttää ja tulostaa hakemuksia, Mäensivu kertoo.
Uusia palveluita
Kastellissa jatkavat edelleen yleinen kaupunkineuvonta, maksupalvelu, ikäihmisten palveluneuvonta, vammaispalvelujen ohjaus, maahanmuuttoinfo ja poliisin ulkomaalaisasioiden lupapalvelu. Ensi maanantaista lähtien myös mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut sekä aikuissosiaalityön ja lasten ja nuorten palveluohjaus löytyvät Kastellista. Lasten ja nuorten palveluohjauksen virallinen aloitus uusissa tiloissa on 1. tammikuuta, mutta perustietoa kaupungin tarjoamista lasten ja nuorten palveluista saa jo maanantaina. Esimerkiksi kunnallisen päivähoidon ja esiopetuksen hakemukset ja päätökset hoidetaan Kastellissa vasta 1.1. alkaen.
Aikuissosiaalityön palveluihin kuuluvat esimerkiksi toimeentulohakemusten ja liitteiden vastaanottaminen, lääkemaksusitoumusten kirjoittaminen ja tarvittaessa asiakkaan ohjaaminen sosiaaliohjaajalle. Remontin myötä Kastellin palvelut siis monipuolistuvat, mutta myös toimitilojen ilmettä on uudistettu. Kirsti Mäensivun mukaan tiloihin haluttiin saada avaruutta. –
Kastellista haluttiin tehdä eräänlainen kaupunkilaisten olohuone. Lapsille on oma alue, ja Laurell on tuonut tiloihin pöytiään, joten Kastellissakin voi juoda kahvit. Kastellin uusi, avoimeksi ja rohkeaksi kuvailtu ilme on Muutos toiseen -yrityksen sisustusarkkitehdin Anu Leinosen käsialaa. Seiniä koristaa Taru Arnkillin grafiikka. Kaupungin puolelta rakennusarkkitehtina on toiminut Erja Kokko.

Uudistunut Kastelli avautuu remontin jälkeen yleisölle maanantaina. Kastellista on pyritty rakentamaan kaupunkilaisten palveluneuvonnan keskitetty, matalan kynnyksen palvelupiste. Uudistushankkeesta vastanneen hyvinvointipalveluiden kehittämisyksikön johtajan Kirsti Mäensivun mukaan tavoitteena on, että Kastellista saa kaiken mahdollisen neuvonnan tai ainakin opastuksen eteenpäin. –

Anu ja muutos toiseen Kauniit Kodit -lehdessä

Lehdessä on kahden eri suunnittelukohteen jutut: neliöstä Loftiksi ja kaunis koti Espoosta.
Osta ja tutustu....


Temporary-Poster

Minnan ja Stinden koti Ullanlinnassa.

Tämä koti sijaitsee Helsingissä Ullanlinnassa. Asukkaiden mielestä sijainti on kodin parhaita puolia. Jääkärinkatu risteää Korkeavuorenkadun juuri parhaassa paikassa, jossa ovat parhaat kaupat ja ravintolat.

Sijainnin lisäksi nautinnollista on se, että talo on yhtä aikaa vanha ja uusi. Alunperin GW Sohlbergin tuotantolaitokseksi rakennettu ja myöhemmin toimistoiksi muutettu talo elää kolmatta elämäänsä kun siihen tehtiin asuntoja. Vanhan rakennuksen myötä huoneet ovat korkeat, seinät ovat paksut ja ikkunanlaudat leveät.

Kohde on esitelty TILA-ohjelmassa.Villa alla, Hämeenlinnan asuntomessut 2007

Villa Alla on moderni, yksilöllisesti suunniteltu puutalo.

Nelihenkisen perheen kodissa sijaitsee myös äidin Anu Leinosen suunnittelutoimiston ateljee. Katuun rajautuvat suoraviivaiset julkisivut ovat melko suljetut lukuunottamatta aukiolle avautuvaa ateljeetilaa ja toisen kerroksen ranskalaista parveketta. Pihan puolella polveilevan rakennuksen kainalossa on suojainen ulko-oleskelualue, joka yhdistyy sisätiloihin suurten lasipintojen kautta.